Seura

Sukellustukialus Freija Vänössä kesäleirillä 2023
Rannan putsausta
Tässä joukossa tyh.... kokemus tiivistyy. Pitkäaikaisia ja aktiivisia jäseniä jo vuosia.
P1 kurssi 2009. Oppilaat, kouluttajat ja avustajat

Kun seura perustettiin 1976 Lohjalle, oli se paikkakunnan ensimmäinen sukellusseura. Valaskopla ry:nä aloittanut porukka oli armeijan taistelusukeltajia tai itseoppineita, kuten siihen aikaan oli tapana. Yhtenäisiä koulutusohjeita ei ollut ja tietoa sukeltamisen teoriasta oli huonosti saatavilla. Vuosien kuluessa asiat paranivat varuste- ja teoriapuolella. Saatiin mm. sukellustietokoneet helpottamaan sukelluksen suunnittelua ennen sukeltamista ja sen aikana.

80-luvun loppupuolella alkoi urheilusukeltamisen kova kasvu, kiitos Jacques Cousteaun. Näinä aikoina aloitettiin Lohjan urheilusukeltajat ry:ssä, joksi nimi muutettiin paremmin toimintaa kuvaavana, voimakas panostus uusien sukeltajien koulutukseen.

Seura kouluttaa sekä laite- että snorkkelisukeltajia.  Seuran kalusto on nykyaikaista. Omalla tukialuksella suoritetaan kesäaikaan sukellusretkiä lähes joka viikonloppu. Viikolla järjestämme retkiä Lohjan kaivoksilta Hangon hylyille.

Varoja seura kerää mm. jokakeväisellä rantojen puhdistamisella mm. Lohjalla ja naapurikunnissa ja aktiivisella kurssitoiminnalla.

Seuralla on junioritoimintaa omassa norppajaoksessa, jota vetävät koulutuksen saaneet Nuori-Suomi ohjaajat. Tänä päivänä sukelluskoulutus ja -toiminta on aktiivisempaa kuin koskaan. Tervetuloa kanssamme pinnan alle!